Jeg kan ikke være mere enig med Lars Seier Christensen I hans debat indlæg på facebook her til morgen. https://www.facebook.com/lars.s.christensen.716?hc_location=timeline
Jeg må erklære mig enig med Tinkov. Det er grotesk at vi med danske journalister – og kun danske journalister, ingen andre – skal bruge 75 pct af vores tid på komplet hypotetiske spekulationer om ting, der formentligt aldrig er sket, for mindst 10 år siden. Alle andre journalister interesserer sig for cykling, målsætninger, nye ryttere og sporten generelt. Men de danske journalister spørger i en uendelig litani om de samme ting som de spurgte om i sidste uge, forrige uge, sidste måned, forrige måned, sidste år og forrige år. Og de ved de får samme svar. Vi andre har vænnet os til det, vænnet os til at finde os i det. Men Oleg har svært ved at forstå det, fordi resten af verdenspressen ikke er nær så enøjede. Danske cykel journalister gør det danske publikum en stor bjørnetjeneste – og sjovt nok ved mange af dem godt. Men de har malet sig op i et hjørne som de har svært ved at komme ud af.
Sensations pressen burde kunne straffes for at bringe udokumenteret påstande samt manipuleret klip som bliver bragt ude af kontekst.
Nu hvor journalisterne ikke selv har etik og empati for de personer/firmaer/brands de kommer med påstande om, så husk på manden er ikke dømt ved en domstol, kun af den tredje statsmagt “sensations pressen”. Men måske skal forklaringen finds et andet sted ?
Hvilken sikkerhed har en EU statsborger for at journalister kan straffes for at overtræde loven ?
Ud over pressenævnet, som jo består primært af tidligere journalister…? hvor er retssikkerheden for en fair behandling i pressen og pressenævnet ?
Loven er meget tydeligt, men hvorfor overholder pressen den så ikke, og hvorfor har det ikke konsekvenser ?
Rigtigt mange har kommenteret hans indlæg, nedenstående er et par citater I sin helhed.
@Torben Lyst Og jeg siger, som jeg sagde til dig Hans-Henrik Palm; Danmark er en lille andedam, som er gennemsyret af jantelov og smålighed: Høflighed og venlighed og conduite findes der intet af; hverken blandt pressen eller på fortovet; enhver har travlt med at signalere, at “jeg viger ikke for nogen; jeg rokker mig ikke en millimeter; jeg ved bedre; og for øvrigt har jeg RET ( i hvert fald mere ret, end du har); vi er så tynget af skattebyrder og sure afgifter og et konstant og voksende krav om hele tiden at skulle bevise og retfærdiggøre den mindste handling ( og her gælder altid en omvendt bevisbyrde, som betyder at pressen altid mener sig berettiget til at stikke en mikrofon frem og lege selvbestaltet anklagemyndighed og Gud nåde og trøste den, som ikke straks er villig til at lade pressen få fuldt indblik i private eller fortrolige forhold ): Enhver, som har bedrevet en smule eller kan klare sig uden tilskud bliver mistænkeliggjort og angsten for at vise svaghed strækker sig så langt at ingen holder op med at bide, selvom knoglerne for længst har knaset og givet efter; for vi lever og ånder for – og vokser af – at tage fra hinanden i det her påtvungne velfærds- og udligningssamfund, hvor det ikke handler om at få alle hevet op; men derimod om at få alle pillet ned. Det er intet mindre end sørgeligt!
@Frederik Køie Jerner Hvor jeg eng med Torben Lyst. Det hele i Danmarks syge system er så surrealistisk, at man bliver syg (og træt) alene ved tanken. Hvis man ikke har penge eller akasse, og har en bolig som kan sælges til købsprisen eller lidt mere alt efter hvordan markedsvinden blæser, kan man få en ejdmgl (wow!) til at skrive et stykke papir med en vurdering til købsprisen. Det hele er så dybt inkompetent og godnat konstrueret i intelligente menneskers favør samtidig med, at bureaukratiet blomstrer og fri bevægelighed bremses. F.K. Jerner
@Jesper Schou Fordi danske journalister – lidt firkantet og unuanceret sagt – er dumme, dovne og dårlige.. (som uddannet journalist synes jeg, at jeg udtaler mig med en hvis indsigt)…..
Sådan kunne jeg forsætte, men jeg vil istedet opfordre dig til at deltage I debatten omkring sensations pressen.
Kort efter Lars Seier Christensen indlæg på Facebook, skriver BT følgende :
Lars Seier Christensen genmæle til BT,
Fordelen ved at være FB-ven med mig, er at man ikke behøver vente på BT . Og igen en fordrejning – jeg mener ikke at man kun må stille “venligtsindede spørgsmål”, hvilket jeg klart skriver i kommentarstrengen. Jeg synes bare danske journalister har en helt urimelig balance i deres dopingspørgsmål versus alle andre aspekter af cykelsporten. Det bliver meget evident, når man ser udenlandske journalister, der er langt mere varierede i deres interesse, samtidig med at de OGSÅ stiller kritiske spørgsmål, hvilket de naturligvis har lov til at gøre, og bør gøre, hvis det er berettiget. Men der er altså også en meget populær sportsgren i vækst, som indeholder utroligt meget godt, og det forsømmes desværre i dansk presse.
Skærmbillede 2013-12-03 kl. 13.33.14
Tak fordi du læst min blog, håber du vil deltage I debatten påwww.kongstadholm.com og www.kongstadholm.blogspot.com hvor jeg selv blogger omkring dette emne.
Mvh.
Kristian Kongstad Holm